Louis Vuitton

Louis Vuitton grundades redan år 1854 och var i början en välkänd väsk- och koffertåterförsäljare. Det anses dessutom vara ett av de äldsta modehusen i världen. Men det var först på 1990-talet som det expanderade, både ekonomiskt och fysiskt. Företaget gav sig in på riktigt i modevärlden i mitten av seklet och monogrammet började användas till de olika väskorna, framförallt handväskor.

Kort om Lous Vuitton

Vuitton föddes år 1821 i Frankrike men flyttade till Paris år 1835. Väl framme i Paris började han arbeta som kofferttillverkare och skapade sig ett gott rykte. Det ledde bland annat till att han blev utvald till att arbeta för Napoleon III:s fru. Det fortsatte med att Vuitton lärde sig mer om väsktillverkandet och till slut hade han en enorm kunskap om hur en bra resväska skulle se ut. Han började då designa egna väskor. Det ledde i sin tur till att han skapade sitt eget företag där han designade och skapade fantastiska väskor.

Louis Vuitton gick bort år 1892 och George, hans son, tog då över företaget. Han fortsatte att utveckla företaget och reste till flera länder för att sälja alla sina väskor.