Få fler läsare

Att locka läsare till din blogg är mycket svårare jämfört med att skriva och publicera inlägg på en modeblogg. Du som vill nå en större publik måste alltså arbeta hårt och hitta ett bra sätt att nå fler läsare. Som tur är finns det en del tips på hur du kan gå till väga.

Blogginläggen

Det allra första du bör göra är att ta en titt på dina blogginlägg. Hur relevanta är de? Vad är det du skriver om? Hur du kan nå en bredare publik varierar lite beroende på om du endast skriver på ett språk, som svenska, eller om du vill nå till fler länder. För att nå flera länder är det i första hand engelska du bör skriva på.

Oavsett vilket språk du skriver på är det viktigt att du är tydlig i vad du skriver om. Ett exempel är om du skapar en blogg som ska handla om att hitta sin egna stil genom second hand-kläder. Skriver du då mycket om klänningar riktar sig din blogg till två olika grupper. Men eftersom din blogg hittas under modestil med second hand, kommer de klänningsintresserade inte hitta din blogg. På grund av detta är det viktigt att du är tydlig i vilken målgrupp du önskar nå och fortsätter att skriva till just denna.

Vill du däremot nå flera grupper är det rekommenderat att du ser till att alla lätt kan hitta dig. Det största tipset är dock att du fokuserar på ett visst ämne inom modet. Ta en titt på vad som redan finns tillgängligt och välj något du anser saknas på marknaden. Men tänk på att välja ett ämne som du är intresserad av.