Gucci

Gucci grundades år 1921 och var till en början ett företag som skapade exklusiva läderprodukter samt sadelmakare. Det grundades av Guccio Gucci och är idag ett italienskt modehus inom bland annat haute couture. Allteftersom företaget utvecklades kom det även till att bli känt inom prêt-à-porter. Det dröjde dock fram till slutet av 1970-talet innan Gucci visade sin första prêt-à-porter-kollektion.

På 1960-talet hade Gucci växt till att bli ett av de mest glamorösa märkena i världen. Det är idag känt för sitt unika GG-monogram där ett av G:na alltid är bak och fram medan det andra ser ut som det ska. En av anledningarna till varför märket ser så ut beror på att det ska se exakt likadant ut oavsett vilket håll man ser det ifrån. Det var Guccis son Aldo som skapade märket på 1930-talet och det har varit med på alla produkter som skapats sedan dess. Aldo, och Guccis två andra söner, hjälpte honom att driva företaget och det sägs vara tack vare dem som företaget blev så stort och starkt.

Om Guccio Gucci

Guccio Gucci föddes i Florens, Italien år 1881. Han var son till en lädermakare och bodde bland annat i Paris under en viss tid. Men det var i London, där han arbetade som portier, som han blev inspirerad av alla lyxiga väskor som gästerna hade. Det ledde till att han flyttade tillbaka till Italien där han hjälpte till att skapa väskor och sadlar till ett annat företag. Sedan startade han sitt eget märke i början på 1920-talet under namnet Gucci.