Tjäna pengar på din modeblogg

De flesta som har lite kunskap om modebloggsbranschen känner till att det går att tjäna pengar genom att blogga. Den informationen de däremot saknar är hur man tjänar pengarna. Att endast publicera inlägg då och då kommer inte leda till några pengar. Du som vill tjäna pengar på en blogg måste till exempel gå med i ett affiliateprogram.

Vad innebär affiliatemarknadsföring?

Enkelt förklarat innebär affiliate att du som driver bloggen marknadsför olika produkter eller varor från företag. Varje gång någon som besöker din blogg sedan trycker på länken till produkten, eller gör ett köp hos företaget du marknadsför, får du en liten summa. De flesta företag ger dig som bloggare betalt när andra personer gör ett köp hos företaget. Att få betalt varje gång någon trycker på reklamen eller länken är lite mer ovanligt, men även detta finns tillgängligt hos vissa affiliatenätverk. Om du väljer att gå den här vägen för att tjäna lite extra pengar måste du komma ihåg att summan beror på hur många personer du lyckas locka till din blogg och vidare till företaget.

Sälj egna produkter

Om du vill ta det ett steg längre kan du starta en blogg, eller till och med en egen hemsida, där du sedan säljer saker. Har du ett stort modeintresse och kunskap om modeindustrin kan du sälja allt från egna e-böcker till dina skrivarkunskaper. Det är alltså möjligt att marknadsföra dina kunskaper och hjälpa företag till att skriva modebloggar. Din egna blogg ger olika företag en chans att se hur du skriver och genom att erbjuda dessa tjänster kan du få betalt för att skriva till andra.

Viktigt med många läsare

Oavsett vilken väg du går för att tjäna en extra inkomst är det allra viktigaste att du har läsare. Ju fler läsare du har på din blogg desto större inkomst kan du tjäna. Om du endast har ett par besökare i månaden som inte trycker på dina länkar kommer du inte tjäna mycket pengar. Har du däremot miljoner besökare varje månad som trycker och köper produkterna du marknadsför kan du komma till att tjäna en relativt stor summa. Det finns idag modebloggare som lever helt på inkomsten från sin blogg, utan att behöva skaffa sig ett annat jobb för att klara varje månad.